Der Schmuckentwurf

Az ékszer számunkra egy olyan műalkotás, mint egy szobor vagy festmény, csak éppen nemesfémből készül, és személyesebb.

Az ékszer készítés legizgalmasabb fázisa a tervezés, amelyben sok esetben a megrendelő is aktívan részt vesz. A közös munka alkalmával megismerjük az ékszer viselőjének személyiségét, szokásait, stílusvilágát, küllemét és hobbiját, hogy valóban neki tervezhessünk. Közösen gondolkodva finomítjuk a rajzokat, precíz terveket, majd az alapanyagokat, megoldásokat – bemutatva, összevetve azokat, hogy a megrendelő tökéletesen értse a különbségeket, és tudja: mit miért választ.

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a kész darab ne csak szép, de kényelmes viselet is legyen, ezért az ékszer viselőjének anatómiai adottságaira alakítjuk a terveket.
A számítógépen finomított terv alapján aztán nagy precizitással készül el az alkotás. Messzemenőkig ügyelünk rá, hogy ne csak hasonló, hanem pontosan olyan ékszer készüljön, mint amit elterveztünk.

Az eredmény végül nem csupán személyre szóló ékszer lesz, de többnyire személyes kedvenccé válik. Sokszor egy sorozat nyitó tagjává, mely olyan ékszercsaláddá nő majd, ami generációk büszkeségévé válik. Családi történetek elbeszélőjévé. Örökséggé. Minket ez a tudat inspirál. Nem gyorsan végezni szeretnénk egy ékszer elkészítésével, hanem megadni neki a kellő tiszteletet és figyelmet, hogy valóban kiemelkedő, művészi alkotássá válhasson.

Lételemünk a személyes kapcsolat, a visszajelzések, a megbecsülés, az elégedettség és a munkáink által keltett boldogság.

Nekünk ezek adják azt a plusz energiát az újabb kihívásokhoz.