Fülbevalók

A fülbevaló egy nagyon izgalmas témakör. Az arc közvetlen környezetében díszeleg az ékszer, kiegészíti az arc formáját, illeszkedik a hajhoz, a fülhöz, és nem csak lógni tudni, de felkanyarodni a természetes formákra, kiegészíteni az arcot, és a medállal háromszög kompozícióban terelni a figyelmet a viselő arcára.
Sok esetben játszani lehet a szimmetria és az aszimmetria érdekes különbségeivel, így akár egy ékszerpáron belül is lehet további érdekességet jelentő trükkökkel fűszerezni a designt.

Fülbevaló tervezésnél figyelembe kell vennünk a viselőjének adottságait: színeit, frizuráját, arcformáját is. Egy szépen megtervezett darab figyelemfelkeltő és szolid is lehet, de jellemzi viselője gondolkodását, stílusát, vagy akár teljesen megváltoztathatja, javíthatja vagy erősítheti az arc karakterét.

Nehézséget szokott jelenteni a félre fúrt lyuk a fülben, vagy az anatómiai eltérések. Az idősebbek lazább szövetei miatt figyelmesen kell a felfüggesztést és takarást megoldani. Minden fülbevaló tervezésnél és kivitelezésnél ezeket a szempontokat (és sok mást is) figyelembe vesszük. Számos esetben az alany fülét lefotózzuk, és arra tervezünk, így tökéletesen mutat majd a fülben a kedvenc ékszer, és valóban olyan lesz, mintha ráöntötték volna.