Jegygyűrűk

Kísérő gyűrű, mátka gyűrű, eljegyzési gyűrű, jegygyűrű:

A lánykérés gyűrűvel történő tradíciója évszázadokra nyúlik vissza. Ahogyan a technika fejlődésével a platina és a fehér arany egyre inkább elérhetővé lettek, a fehér ékszerek váltak az eljegyzési gyűrűk hagyományos formájává, azaz mind a fém, mind a kő színtelen, s ezzel tiszta, ártatlan és lényegre törő jelleget kaptak. Az eredeti elképzelés szerint azért húzták a bal kéz gyűrűs ujjra, mert az akkori tudósok szerint egy ér onnan pontosan a szívhez vezet.

Mára már a tradíciók megkoptak, a sok féle kultúra, és azok szokásai összekeveredtek, divatok formálják a közízlést, így ma már egyáltalán nem fix a hordás helye, az ékszer féme, a kő vagy kövek (vagy akár a gyöngy) helye, mérete, szerepe, így azt mondhatjuk, hogy ma már mindenki szárnyakat adhat a fantáziájának, és saját személyiségére formálhatja a neki készülő személyes tárgyat, az életét végig kísérő szimbólumát.

Mi minden ékszerünket igyekszünk személyessé tenni, belevinni a világszerte trófeák sorát nyert versenymunkáink alkotásakor képviselt szellemiséget és minőséget. Fontosnak tartjuk, hogy egy eljegyzési gyűrű is lehet sablontól eltérő. Nem feltétlenül kell megváltoztatni a hagyományos formákat ahhoz, hogy egyéniséget és formatervezést vigyünk bele, de természetesen van arra is lehetőség, hogy egészen új és gazdag formát tervezzünk, melytől az ékszer páratlan egyéniséggel lesz felruházva.

Szeretjük megmozgatni az anyagot a tér minden dimenziójában, hogy a végső forma olyan árnyalt legyen, mely minden irányból más és más jelleget, kiforrott és tiszta alakzatokat mutasson. Hisszük, hogy a Splendor ékszerek viselője is egyéniség, akinek nem egy szokványos és fantáziátlan ékszere van, hanem a személyiségének sokszínűsége megjelenik: az életén át, minden helyzetben hordott ékszerén is.

Mi ebben látjuk a fantáziát, ez a specializált területünk, és ezért ennek megfelelően fordítunk rá jelentős időt és energiát, hogy az alkotás valóban egyéni, páratlan és utánozhatatlan legyen. Keressük az esztétikum mellett a tartósság biztosítékát, és igyekszünk a vevőkkel hosszan beszélgetve, megismerve személyiségüket, közös életük fontos vagy érdekes pontjait megismerni, hogy mindezeket beleépíthessük az ők egyéni ékszerébe. Nálunk nem számít a sorozatgyárthatósági korlát, hiszen mindent csak egyszer készítünk el, kézzel, nagy tapasztalattal, szenvedéllyel. Számunkra fontos, hogy minden alkotásunk kihívás és presztízs értékű legyen, így még a legegyszerűbb ékszerekbe is igyekszünk bele vinni valami olyan tartalmat, apróságot, mely az ékszert egy egyszerű nemesfém tárgytól megkülönbözteti, valódi műalkotássá teszi.