Nyakékek

Akár az ékszerek királynőjének is nevezhetnénk a nyakékeket. Egy jól megválasztott nyakék már önmagában is öltöztet, nem is kell más hozzá, csak az a bizonyos „kis fekete”.

A nyakékekről sokaknak talán csak a sok csillogó drágakő jut eszükbe, melyeket csak pár kiemelkedő alkalommal lehet hordani, de szerintünk sokkal több lehetőség van bennük. A nyakat érdemes díszíteni. Nincs is a világon olyan rész, ahol ne hordanának valamilyen amulettet vagy medált az emberek. Viszont a medál csak kis területen helyezkedik el, és egyszerűen lóg egy láncon, míg egy nyakék kiterjedtebb, és jellegzetesebb. Nagyobb dimenziói alapján sokkal nagyobb lehetőséget ad a kreatív forma tervezésnek, vagy egy attraktív kompozíció kibontásának. Úgy gondoljuk, hogy ehhez képest vérlázítóan unalmas nyakéket látni világszerte, melyekben nincs formatervezés, nincs művészi gondolat, csak megelégszenek a gyártók a drágakövekkel kirakott unalmas formákkal.

Számunkra egy nyakék egy valódi Kánaán, ahol nagy felületen van lehetőség trükkök sorával érdekeset és különlegeset tervezni és alkotni. Egy nyakék nem feltétlenül egy fényűző és alkalmi ékszer. Lehet természetesen királynői dísz, de a hétköznapok, vagy kisebb eseményekre alkalmas nyakékekből is nagyon sok féle változat készíthető. Egy medálba is belevihető művészi gondolat és különleges formavilág, de egy nyakéken kiterjeszthető a téma, és a nyak vonala mentén folytathatóvá válik.

Így egy hosszúkás medáltól egy körbe futó több tagból álló medál soron át, egy összefüggő és körbefutó nyakékig sok minden megoldás kivitelezhető. Stílusában, méretében, kövekben és gyöngyökben a variációk végtelen sorát biztosítják, így egy nyakék nem csak kiemelkedő kihívás,de hihetetlenül attraktív, és nagyon személyre szabható, (akár modulárisan is) variálható, különleges ékszer kategória.