Dan meglepetése

Splendor - Egyedi arany, ezüst és gyémánt ékszerek tervezése - Orsi és Dani az ékszertervezők

Egy napon különleges igénnyel keresett meg minket egy Dan nevű filmproducer az USA-ból. Feleségének szeretett volna egy kiemelkedő évforduló alkalmából egy ízléses, lágy ívekből építkező, igazán egyedi és személyre szabott, rubin ékszer családot ajándékozni, és a Splendor által képviselt egyedi design megfogta őt. Személyes találkozásra nem is került sor az állandó tengeralatti filmforgatások okán, de hosszas levelezésbe kezdtünk, melynek során felsoroltuk a lehetőségek széles körét, összehasonlítva azokat, megismertetve őket mélységükben is a megrendelővel, hogy az valóban értse, és tudja, hogy mit miért választ.
 
Skiccek, kézi rajzok, majd 3d-s látványtervek sora következett, és végül kialakult a design, mely illeszkedik az ajándékozott adottságaihoz, stílusához, öltözködéséhez, egyéniségéhez és ízlésvilágához. A drágakő különlegességek szerelmeseként olyan ritka rubin változatot tanácsoltunk neki, melynek beszerzése csak elméleti síkon volt lehetséges, és ezzel nagyon megnehezítettük a saját feladatunkat, de nem bántuk, mert imádjuk a kihívásokat, hiszen ezekből lesznek a megismételhetetlen műalkotások. A drágakő különlegessége ugyanakkor önmagában is biztos kulcsa annak, hogy az ékszer utánozhatatlan, és megismételhetetlen egyedi ritkaság legyen.

Ezek után hosszú kutatás kezdődött. Sokat utazva, a világ minden pontján kerestük a különlegesen ritka adottságokkal rendelkező, és egyforma rubinokat, melyek vérvörös színük és tisztaságuk ellenére is egy vándorló csillag fényhatást produkálnak. Ázsia, Európa és az USA drágakő kereskedőitől egy éven keresztül nem sikerült, a minden vonásában megfelelő és egymáshoz passzoló köveket megtalálni. Végül Tájföldön csak rábukkantunk a drágakövekre, és így célegyenesbe kerülhetett az ékszercsalád. 2 év elteltével tehát a természet csodálatos ajándékai, a különleges drágakövek megkoronázták a szellemi és érzelmi töltöttségű, művészi ékszereket, és így elkészült a személyes műalkotás.

Dan pedig büszkén ajándékozhatta szeretett feleségének, egy kis meglepetéssel fűszerezve. Egy könyvvel. A kötet nem volt más, mint az ékszerek születését követő és nehézségeiről beszámoló, két év levelezése.