Dubai 1. díj, az 54. Splendor trófea

Splendor - Egyedi arany, ezüst és gyémánt ékszerek tervezése - Orsi és Dani az ékszertervezők

A 2011 novemberében tartott Dubai Jewellery Week meghirdette azt az ékszertervezői versenyt, melyen mi is részt vettünk. Régóta fejlesztgetett terveinket és gondolatainkat öntöttük végleges tervek és ékszerek formájába, és nagy örömmel vettük tudomásul, hogy a befektetett plusz energia és áldozat meghozta gyümölcsét.

Orsi különleges fehér arany és akvamarinos briolettel díszített garnitúrája elnyerte Dubaiban az első díjat, s ezzel a Splendor csapat mára kereken 54 díjjal büszkélkedhet.

A kezdetek óta fontosnak tartjuk, hogy minden tudomásunkra jutó ékszerversenyen részt vegyünk, hiszen ezen események kapcsán születnek a legérdekesebb ékszerek, a legtrükkösebb megoldások, és végre kedvünkre alkothatunk. Lassan fogalmazhatunk úgy, hogy igazi ékszer versenyzőkké váltunk, mert életformánkká vált, hogy nem csak versenyekre készülve, de minden egyes megrendelésünk alkalmával is, igyekszünk belevinni azt a rafinériát, különlegességet, minőséget és gondolkodásmódot az ékszereinkbe, melyeket a versenytárgyakba fontosnak tartunk beleépíteni. Így minden alkotásunk még különlegesebb személyes műalkotásként jön létre.

A dubai élmény nagy hatással volt ránk, és úgy vettük észre, hogy a versenyen megjelent ékszerünk, illetve Orsi személye is lenyűgözte az arab érdeklődőket. Kiderült, hogy nem csupán egy első díjat nyertünk, de a verseny kiemelt helyezését, majd a közös fotózások után számos jelenlévő gratulált és adott hangot az elismerésének. Köztük a verseny Szponzoráló Mouavad (helyi vezető szerepű) gyémánt kereskedő cég tagjai, ékszer tervezők, versenyzők, és helyi kiállítók, akik meginvitáltak a standjukhoz, és véleményünket, segítségünket kérték, hogy feldobhassák ékszereiket formatervezéssel, egyediséggel. Elképzelhető, hogy a jövőben több vonalon is sikerült ebben a távoli régióban is felkérésekre különlegességeket tervezni és alkotni. Reméljük, hogy hamarosan ismertté válik a közel keleten is a nevünk.

További információ a Facebookon is.

2013-ban ismét sikerült nyerni Dubaiban, egy csodálatos alkotással.