Egy különleges jegygyűrű születésének története

Splendor - Egyedi arany, ezüst és gyémánt ékszerek tervezése - Orsi és Dani az ékszertervezők

Egy napon levél érkezett Spanyol országból, melyben Riccardo írt, hogy segítsünk neki egy különleges eljegyzési gyűrű kitalálásában. Voltak konkrét elképzelései, kötöttségek, mert passzolnia kellett a már meglévő platina és arany karikagyűrűikhez a tervezett alkotásnak, de nem volt különösebb csapás irány, így ránk volt bízva, hogy megtaláljuk azt a személyes jellemzőt, amit az ékszerbe csempészve valóban személyes kedvenc lesz az eredmény.

A fiú komolyan vette a feladatot, és sokat járt az ékszer után. Az ismert ékszerüzleteket már végig járta, de ott nem árultak olyan egyéni alkotást, amire vágyott. Számos könyvet vásárolt a témában, sokat böngészett az interneten de nem érezte, hogy megtalálta amit keresett.

Meghívtuk anyaműhelyünkbe, hogy testközelből láthassa a lehetőségeket, és a nemesfém megmunkálásának misztikus ködbe burkolózó érdekességeibe beavathassuk. Élő szóban szerettük volna megismerni őt és párjának jellemzőit, stílusát, küllemét, szokásait, személyiségét, hogy így tervezhessünk neki. Ő a titoktartásra hivatkozva visszautasította a lehetőséget, de meghívott magához minket, és az ő irodájában folytathattuk a beszélgetést. Szerelmes, így lelkes és nagyon dinamikus srác volt. Elénk tette a gyűrű témájú gyűjtéseket, képeket, mi pedig soroltuk a lehetőségeket, és beszélgettünk róluk órákon át.

A következő napot a Madridhoz közeli, Toledóban töltöttük, és a középkori fegyverműveseiről híres városka kézműves mestereinek ihletével, egy hangulatos kávéházában rajzoltuk egymás után a skicceket. Az így elkészített számos változat közül már előre éreztük, hogy melyik lesz a leginkább kedvére való, mert sikerült személyes kapcsolatuk szimbólumait frappánsan, de mások számára láthatatlanul belevinni.

És így is volt. Riccardo abba a tervbe szeretett bele, melyet utoljára rajzoltunk. Nagy várakozásokkal néztünk a születendő ékszer elé.

A feladat viszont mindig sokkal nehezebb, mint ahogyan eredetileg tűnik. Egy egyedi ékszert, melyhez hasonló még nem készült, ki kell kísérletezni, és tesztelni sem árt, így van, hogy egy igazán kiforrott ékszer végleges formájában már többedik kísérlet eredménye. Ezzel többszörös időt, nemesfém anyagot, energiát áldozunk fel a végső eredmény érdekében, de garantálható az eredmény kiemelkedő színvonala.

Az átadásra újra Madridba repültünk, és nagy örömünkre szolgált, hogy sikert aratott az alkotás. Egy alkotónak a legnagyobb elismerés, ha látja a megrendelő örömét. Riccardo bőségesen megfizette az áldozatainkat.

A leánykérést nem láthattuk, de könnyek közt hívtak fel minket pár perccel az esemény után. Azt gondolom, hogy különlegesen jól sikerülhetett az alkotás és annak töltete, ha életük nagy pillanata után minket hívnak. Igazán örültünk !

Riccardo-val és Ivana-val azóta is barátságban vagyunk. Ott voltunk az esküvőjükön, és remélem, hogy életük több kiemelkedő eseményére alkothatunk még maradandót.