2000

Ugyanakkor próbálgattuk szárnyainkat, többek közt a Tahiti Gyöngy Trófea nemzetközi szakma versenyen, melyen elismerést szereztünk közös munkánkkal, és az ékszert a BNV szakmai és populáris rendezvényén is kiállították.

A nagy előrelépést az Életpálya Alapítvány éves pályázatára elkészített üzleti tervünk, és tárgyi felkészültségünk hozta. A 250 -nél is több jelentkező cég, vagy annak tervei többszöri rostán estek keresztül, és így jutottunk el Kaposvárra, a területi döntőbe, ahol a továbbjutás nagy meglepetésként ért. A boldogságunkat csak fokozta a nekünk ítélt különdíj is, melyet pár hetes házasságunkra kapott szerencsés ajándékként fogtunk föl. Az elődöntőt a döntő követte, ami Budapesten volt, és ott is sikerrel jutottunk előre. Az “Év Leg Ígéretesebb Vállalkozásai” közül, a második helyen végeztünk, ezzel megnyerve a 2. helyezettnek járó 250 000 Ft -ot, ami a korábban kapott összeggel már bizalmat adott egy további lépcső megtételére a fejlődés útján.

Innentől felgyorsultak az események. A sok szponzor elhalmozott minket ajándékokkal, Szerepeltünk a TV-ben, cikkeztek rólunk, és új kapuk nyíltak meg, új lehetőségek szele kezdett lengedezni.
Hamarosan összeszedtük magukat annyira, hogy a szakmánknak és az üzletmenetnek nem kedvező, eldugott kis mellékutcából felköltözhettünk Budakeszi Fő utcájának egy forgalmas pontjára, és kialakíthattuk az első igényes, és teljes értékű üzlethelységet és műhelyt egybefoglaló munkahelyünket, ahol a különböző vásárlók színes, sokféle megrendeléssel fordulhatnak hozzánk. Elméleti és gyakorlati ismereteinket is bővítettük. Díszítővésést, drágakőfoglalást, értékbecslést tanultunk. Úgy éreztük, az eddigi embert próbáló erőfeszítéseink, a napi 12-14 (nem egyszer -19) óra munka és az előretekintő hozzáállás és szemléletmód meghozta gyümölcsét.

Mi, azaz a Splendor ötvösműhely és ékszerüzlet, nem csupán ezt a célt tűztük ki magunknak. Elhatározásunk szerint a nevünket hamarosan meg fogják ismerni az emberek, és ezért továbbra is komoly erőfeszítéseket teszünk, hogy az átlag szolgáltatási szint fölé emeljük magunkat, mind minőségben, mind lehetőségben.

1999  <-   ->  2001

vissza a Főoldalra