Férfi Ékszerek

Splendor - Egyedi arany, ezüst és gyémánt ékszerek tervezése - Orsi és Dani az ékszertervezők

A férfi ékszerek kevésbé szokványos díszek a női ékszerekhez képest, pedig nagyon komoly kereslet van rájuk. Az igény természete egészen más jellegű, és talán ezért nem tud fogást találni rajta a sorozatgyártás, így kisebb a kínálat, és kevesebb a divat irányzat.

Érdekes módon a férfiak nem viselnek bármit csak mert szép, mert arany, ezüst, vagy platina. Azt figyeltem meg, hogy a férfiak a személyes tárgyakat a nőknél is jobban preferálják. Mikor rájönnek, hogy esélyük van egy nagyon személyre szóló, egyéni műalkotás birtokosává válni, amelynek minden paraméterét ők határozhatják meg, a kezdeti érdektelenségből a nőknél is érdeklődőbbé válnak.

Összességében azt tudom mondani, hogy a férfiak nagyon szeretik a kizárólag nekik szóló férfi ékszereket. Fontos, hogy ne zavarja őket a napi rutinban, de tükrözze személyiségüket, és sok féle szórakozásukat, hobbijukat, kapcsolataikat, státuszukat, és jellemezze őket.

A hagyományos pecsétgyűrű és nyakkendő csipesz, nyakkendőtű mellett a mandzsetta gombok továbbra is nagyon kedveltek, főleg, hogy nagyon sok féle variációra adnak lehetőséget. Gyakori kérés a fekete vagy sötét fém kombinációk, esetleg fekete drágakövek, mint a fekete gyémánt, vagy a barna (konyak) gyémántok, de ugyanennyire keresett a hagyományos briliáns, vagy princess csiszolású fehér (színtelen) gyémánt is. A gomb mintája sok esetben vésett, zománcozott, vagy formájában hordoz személyes jellemzőket. Nem ritka a számok, nevek, vagy családi jellemzők, mint a címer, vagy a pecsételő gyűrűkhöz hasonló homorú pecsét.

Viszont a hagyományos férfi ékszerek mellett ritkábban látott változatok is jellemzőek. A fél fülbevalók és férfias medálok mellett a pénzcsipesz, férfi karkötők, karperecek, igen gyakoriak. A modern életvitel ugyanakkor új kategóriákat is létre hozott. A kulcstartó után már egész sluszkulcs házakat terveztetnek velünk, pendrive-okat, melyek medálként, karkötőként vagy a kulcs részeként is hordhatóak. Egyre több féle öltözékhez kérnek kiegészítőket, mint szmokinghoz, öltönyhöz zsebdíszt, frakkhoz, nadrágtartóhoz gombot, a régiesebb öltözködési szokásokat felújítva. Övcsatot, gyógyszertartót, szemüvegtokot, névjegykártya tartót, stb. Esetenként különlegesen fontos szerepe lehet a tollnak. Az arab férfiak öltözékének egy kiemelkedően jellegzetes része, de egy üzleti tárgyalás és szerződés aláírásánál funkciója, és fontos mondani valója lehet.

A fantázia végtelen határokat biztosít, és így egyre érdekesebb és újabb, személyesebb és egyénibb megoldásokra kapunk megbízást, vagy együtt találunk ki új kategóriákat. Ez az a gondolat, mely a férfiak számára érdekessé teszik az ékszereket. Az egyéniség.