Ismét 1. díj Dubajban !

Splendor - Egyedi arany, ezüst és gyémánt ékszerek tervezése - Orsi és Dani az ékszertervezők

Hurrá ! Ismét első díjat nyertünk az Emirátusokban, s ezzel a Splendor – Ékszer már 55 trófeával büszkélkedhet a világ minden tájáról. A nemzetközi mezőnyben ehhez még hasonló számú elismeréssel rendelkező tervezőt sem láttunk.

Első alkalommal 2011-ben vettünk részt az Egyesül Arab Emirátusokban rendezett Dubai Jewellery Week keretei közt megrendezett Dubai Design Awards című versenyen. Számunkra teljesen ismeretlen terepnek számított az arab régió, noha korábban már volt szerencsénk kiállítani Abu Dhabiban, aminek volt is eredménye.


Nem tudtuk, hogy mire lehet számítani, milyen ízlés világot üdvözöl majd a zsűri, milyen lesz a nemzetközi mezőny. Az akadályt sikerrel vettük, és abszolut első díjat nyertünk Orsi: “A Sellő Könnye” című fehér arany és akvamarin kombináció ékszergarnitúrájával. Az ékszer készítéséről és a díjátadóról készítettünk is egy jó hangulatú videó filmet, amit erre linkre kattintva meg lehet tekinteni.
A hír messzire szaladt, még soha nem övezte ennyi érdeklődés a sikerünket, noha már több, mint 50x állhattunk a világ sok távoli pontján a dobogón.

A sikeren felbuzdulva, ismét indultunk a versenyen, és ismét sikerrel vettük az akadályt. Orsi ébenfa és fehér arany hajtűje első helyezést kapott. Az ékszer egyedi, szív forma levél csiszolású akvamarinnal, és briliáns csiszolású gyémántok sorával lett kifoglalva. Elég nagy, és igen attraktív ékszer sikerült belőle.
Fontos tudni, hogy ez az ékszer egy nagy project, a Dancing Diamonds előadás sorozatunk egyik tagja. Ennek megfelelően ezt is balett mozdulat ihlette, és illeszkedik egy teljes garnitúrába. A teljes szettet bemutattuk a Dubaiban tartott díjátadón melyet modellünk viselt.

Ide kattintva megtekintheti a VIDEÓT !

A díjátadóra a rangos Kempinski hotelben került sor, ahol a grill terasz elegáns környezetében, a mesterséges tavak közt sétálva lehettünk tanúi az eseménynek. Ezúttal sokkal exkluzívabb lett a díjátadó. Úgy tűnik, hogy ez egy komoly horderejű, fontos esemény a helyi ékszer világban.

Orsi nagyon sok elismerést kapott, és ajánlatokat is. Új embereket ismerhettünk meg, és éreztük, hogy a munkánk, művészi gondolataink, stílusunk itt figyelmet kap, értékelik, és ezért örömmel nyitunk az arab régió irányába is, amely számunkra teljesen új terep. Reméljük, hogy izgalmas kihívásokkal találkozhatunk, érdekes megbízásokon keresztül alkothatunk valóban páratlan, különleges, egyedi, személyre szóló alkotásokat.