Telefon ékszerek, ékszertelefonok

Splendor - Egyedi arany, ezüst és gyémánt ékszerek tervezése - Orsi és Dani az ékszertervezők

Először 2004-ben készítettünk ékszer kivitelű mobil telefont, melyet a Tahiti Gyöngy Trófea, nemzetközi világversenyére készítettünk. Az Amerikai Egyesült Államokban egy verseny abszolút első díját nyertük vele, a Tahiti Gyöngy Trófeán több ezer induló közül a rangos második helyezést nyertük el kategóriájában, majd további versenyeken számos további díjat kapott az alkotásunk.
 
A telefon jól jellemzi a gondolkodásmódunkat. Egyszeri és megismételhetetlen mind külsejében, mind belső értékeiben. Szabad formájának egy tengeri kagyló adott alapot, egyénileg metszett, vésett drágakő billentyűzete, gyöngyökkel és gyémántokkal borított felülete, organikus, ergonomikus formája, különleges megoldásokban gazdag jellege megismételhetetlen egyedi különlegességgé emelte őt, a Frutto di Mare nevű ékszertelefont.
 
Azóta több további, egészen más arányú, formájú arany telefont is készítettünk már. A közös jellemző a szokatlan, egyéni forma volt. Így váltak személyessé, egyénivé, valóban ritka különlegességgé.
 
Az ékszertelefonok, vagy más hasonló műszaki eszközök vagy használati tárgyak burkolatának cseréje nem egy “rutin műtét”. Hosszas formatervezés előzi meg a vevő igényei, és az új ruhába öltöztetett eszköz tulajdonságai (méret, kezelő szervek, csatlakozók, nyithatóság, szigetelés, egészségügyi szempontok, stb.) figyelembe vételével. Mivel többnyire jelentős méretű eszközökről beszélünk, van lehetőség az egyéni jellemzők, stílus, díszítések kibontakoztatására, tehát az ékszer igen jól személyre szabható, és attraktív, hatásos eredményt ígér.
 
Ugyanakkor egy telefon olyan komplex, hogy nagy sok apró részletet kell menet közben átgondolni, megtervezni, és kikísérletezni, hogy az eredmény tökéletes lehessen.
 
Természetesen egy egyszerűbb alap, mint egy iPhone nagyobb szabadságot ad egy egyéni, ékszer kivitelű drágaköves, gyémántos, arany, platina, vagy ezüst változat kialakítására, míg egy nyitható, szétcsúsztatható, gombokkal, kamerával, és egyéb részletekkel minden oldalról felszerelt kis eszköz újra öltöztetése sokkal nagyobb kihívás, és sokkal több kötöttség.
 
Mégis úgy gondolom, hogy a témakör pont ettől extrém bonyolult, és ritka. Lehet kapni arany telefonokat gyémántokkal, drágakövekkel kirakva, de ezek többnyire egyszerű tégla formák, egyéniséget nem hordoznak, és kis sorozatok részei. Mi egyéni, egyszeri, személyes ízlésre formázott különlegességeket ajánlunk. A lehetőségeknek nagyon szélesek, többnyire a megrendelő szabja meg a határait.