Fehérarany karikagyűrű

Orsi és Dani 1998 óta készít ékszereket, és ezek közt is nagyon sok fehérarany karikagyűrű kerül ki kezeik közül. Elsők voltak az országban, akik a sablonos, olcsó tömeggyártott karikák közt olyan tartós, egyedi tervezésű, és elérhető áru jegygyűrűket kezdtek el tervezni és készíteni, melyek az igényes rétegnek új alternatívát nyújtottak.

Az általánosan kapható ékszerek jellemzően sorozatgyártással készülnek világszerte. A tömeg igénye az alacsony ár, ami miatt a végletekig lecsökkentett tömegű gyűrűk voltak a jellemzőek a 2000-es évek környékén. A helyzet nem változott azóta sem sokat, de ma már több cég is foglalkozik egyéni, fehérarany karikagyűrű készítéssel. A Splendor – Ékszer ebben úttörő volt. Tartós, kényelmes és fantáziadús jegygyűrűik vezető szerepet hozott számukra az országban, és nagyon sok különlegességet volt lehetőségük alkotni.

Az ilyen egyedi fehérarany karikagyűrűk nem csupán sárga, fehér vagy rozé arany, esetleg platina karikák párban. Orsi és Dani igyekszik minden esetben belecsempészni valamit a szerelmes pár személyiségéből, kapcsolatukból, közös történeteikből, személyes szimbólumaikból. Így az ékszerek nem csupán szimbolikus arany tárgyak, de történetmesélő ékszer különlegességek, melyekhez a pár különösen kötődik azon felül, hogy kapcsolatuk egy életen át tartó szimbólumaként viselik.

Fehérarany karikagyűrűAz ilyen személyiség jegyeket tükröző ékszerek szinte mindig kivételesen megbecsült darabok lesznek, és így az egyedi fehérarany karikagyűrűk is. Nem csupán egy ékszerüzlet polcairól választott tárgy, de az esküvőre készülő pár sajátja. A kivételes presztízsnek örvendő ékszerekre emiatt kivételes figyelem hárul. Természetes igénye a házaspárnak, hogy ezek az egyedi fehérarany karikagyűrűk elkísérjék őket egy hosszú életen át, eredeti állapotukban. Az ilyen karikagyűrűk akár több nemzedék örökölhető családi hagyatéka, tartós értéket képviselő ékszere lesz.

Ezért Orsi és Dani különös figyelmet fordít a minőségükre. Optimális arany, platina mennyiséget alkalmaznak a kényelem, tartósság, és az ékkövek, gyémántok, vagy más színes drágakövek biztonságos tartásának érdekében. Figyelnek az egyedi fehérarany karikagyűrűk alapanyagának választásakor, hogy olyan 14 karátos vagy 18 karátos arany ötvözetet válasszanak, mely a pár egyéni elvárásainak megfelelő. Sok esetben olyan különleges nemesfém ötvözetet is tudnak ajánlani, melyek ismeretlenek hazánkban, és szokatlanok külföldön is. Emiatt bizonyos fehérarany karikagyűrűk hosszabban készülnek el, de ez az esetek többségében nem probléma, hiszen a Splendor elsődleges célja az elérhető legmagasabb minőség, ami miatt a vevők őket választják.

Nagyon sok egyedi fehérarany karikagyűrű esetében konkrét igény díszítő jellegű drágakövek alkalmazása is. Tipikus a fehér, briliáns, esetleg princess csiszolású gyémánt, mely az összes más ékkőhöz képest kiugróan kemény, és ezzel az egyetlen olyan drágakő, mely nem kopik meg a hosszú évek alatt sem. Ugyanennyire kiemelkedő a gyémántok ragyogása, brillanciája is, sőt színszórás (diszperzió) képessége is. Emiatt tehát megállapítható, hogy nagyon sok egyedi fehérarany karikagyűrű gyémánt gyűrű lesz. Természetesen emellett készülnek jegygyűrűk zafír, rubin, opál, smaragd, akvamarin, topáz, tanzanit, és más színes drágakövek alkalmazásával is. Ugyanakkor a színes drágakövek fénye messze elmarad a gyémánttól, és kopásuk is sokkal jellemzőbb, így a legjobb döntés színes drágakő esetében egy színes gyémánt lehet. A színes gyémántok ragyogása a gyémánté, de közben szokatlan kék, sárga, rózsaszín, lila, zöld, fekete, és sok más színben is előfordulnak. Vannak aztán igazán ritka és különleges színváltó gyémántok is, melyek aztán valóban különlegessé tesznek egy egyedi fehérarany karikagyűrűt.

Az ilyen jegygyűrűkben a kövek sok esetben nem egyedül állnak. Orsi és Dani ékszer formatervezőként sok esetben a fehérarany karikagyűrűkbe is igyekszik olyan egyéni formát és különleges vonásokat tervezni, melyek formabontók. Alakjukkal, felületük érdekes és izgalmas megmunkálásával, kontrasztokkal, üreges, áttört, formázott, mattírozott, vagy durvább, borzas felületeikkel hihetetlenül sokféle egyedi fehérarany karikagyűrűt terveznek. Ezekből hatalmas gyűjteményt, egyfajta karikagyűrű katalógust lehet áttekinteni egy személyes konzultáció alkalmával, ahol a tervezők a teljesség igényével, mélységeiben fejtik ki a tudnivalókat a viselés szokásairól, a kényelem kulcsáról, allergiás és más rejtett probléma lehetőségről, tartósságról, nemesfém változatokról, vagy éppen a drágakövekről. Az ilyen szokatlan formájú egyedi fehérarany karikagyűrűk felületén a kis briliáns csiszolású gyémántok tehát nem egyedül állnak, hanem változó méretű kövekkel szoros sorba állítva olyan formákat és íveket lehet kirajzolni, melyek összefüggő ragyogó gyémánt sávot alkotva, csodaszép eredményt adnak az ékszer felületén. Felületeket lehet kitölteni velük, mely kontrasztként növeli az összhatás szépségét, sávokkal lehet felosztani azt, de sok esetben szép kis hullámvonalakkal lehet feldobni a gyűrű pár megjelenését. Mivel ezek az apró ékkövek a kiemelkedő minőségük ellenére alacsony ár kategóriában maradnak, így olcsó gyémánt ékszer kapunk akkor is, ha viszonylag nagy létszámú briliáns díszíti a jegygyűrűt.

Orsi és Dani alapvetően a klasszikus, évezredek óta alkalmazott nemesfémekben hisz, így az arany egy modern és ritkaságnak számító palládiummal kevert ötvözete a leggyakrabban alkalmazott nyersanyag náluk, az egyedi fehérarany karikagyűrűk készítésénél. A modern kor lehetőséget ad olyan titán karikagyűrűk, vagy nemes acél karikagyűrűk készítésére is, melyek most divatosak, de mivel a Splendor nemzedékeken átívelő érték teremtését tűzte ki célul, nem szeretne kérész életű divat irányzatokat meglovagolva ezekre a lehetőségekre specializálódni. Ugyanakkor a klasszikus nemesfémek közt szokatlan, ritkaság számba menő, modern arany ötvözeteikkel valóban értékes, tartós és a hagyományos anyagokkal szemben minden igénynek megfelelő fém változatokkal rendelkeznek, és ezen kívül szívesen részt vesznek szokatlan kérések megvalósításában is, amennyiben az egyedi fehérarany karikagyűrű alapötlete illeszkedik látásmódjukhoz.

Ezért kivételként mégis dolgoznak pár extrém alapanyaggal. A Mokume Gane ékszerek a mai világban ritkák. Az ősi japán technika ma is különösen bonyolult eljárás. Az eltérő anyagok rétegelt alkalmazásával és összekovácsolásával létrejövő sávos szerkezet kialakítása bonyolult művelet. A megmunkálás során megcsavart, vissza hajtogatott és sok módon izgalmassá tett anyag mintája véletlenszerű és szokatlan. Hasonlít egy ujjlenyomatra, de minden pontján más és változó. A Mokume ékszerek jellegzetessége tehát a szokatlan mintázat, melyet alapanyaguk ad ki, így az ilyen anyagból készülő egyedi karikagyűrűk megismételhetetlen megjelenésű, valóban egyedi jegygyűrűk lesznek. Az ilyen ékszerek is lehetnek mokume fehérarany karikagyűrűk, egy másik szín vagy másik fehér színű fémmel kombinálva. A Mokume Gane technika létezik nemesfémek kombinációjaként is, de létezik eltérő acélok együttes alkalmazásával is. Orsi és Dani ebben a különleges technikában is az egyediséget és a minőséget találta meg, így esetenként ők is készítenek mokume acélból, (damaszkuszi acél) egyedi karikagyűrűket, és nemesfém mokume gyűrűket.

A Splenodor – Ékszer 20 év alatt nagyon sok különleges fehérarany kariagyűrűt készített és tervezett. Szűk ízelítő látható honlapjukon, de a legtöbb és legújabb alkotásaik az ékszer szalonjukban látható, személyes konzultáció alkalmával. Kérjen időpontot, és engedje, hogy beavassák önöket is ebbe a misztikus ősi tudásba, és közös kalandra vigyék a mesterségük rejtelmeibe.

Kapcsolódó témák

Egyedi gyémánt ékszer | Egyedi karikagyűrű | Egyedi gyöngy ékszer | Egyedi jegygyűrű | Gyémánt eljegyzési gyűrű | Brill eljegyzési gyűrű | Gyémánt ékszer tervezés | Fehérarany karikagyűrű | Minőségi luxusékszer | Különleges jegygyűrű