Különleges jegygyűrű

A legtöbb fiatal lány akkor jut először életében komoly, minőségi ékszerhez, mikor megkérik a kezét. A Splendor – Ékszer a különleges jegygyűrűk specialistája, és ezért nagyon sok ilyen feladattal keresik meg őket. Orsi és Dani ékszer formatervezőként olyan lehetőségek sorát ajánlja, melyek szinte teljesen hiányoznak a mai ékszerkínálatból. Térbeli formatervezésük nem csak alakjában gazdag és egyéni megjelenésű ékszereket ígér, de olyan személyes szimbólumokat, egyéniséget, a pár történetét vagy beceneveiket absztrakt módon hordozó alkotásokat, történetmesélő Különleges jegygyűrűket, melyek teljesen szokatlanok és hiányoznak a mai sorozatgyártás alapú ékszervilágból.

Az így megtervezett egyéni alkotások teljesen egyedülállók. Nem csupán egy polcról levett nemesfém tárgyak, vagy egy átlagnál jobb minőséget ígérő, de csupán nevében ismert, márkás tárgy, hanem valódi értéket teremtő, és minőségében is kiemelkedő, örökölhető színvonalú, Különleges jegygyűrűt, melynek már a megszületésekor és átadásakor is története van. Ami viszont csupán a kezdet.

Az eljegyzési gyűrűk hagyományosan fehér ékszerek, mely jellemezi a fém színét és a drágakövet is. Leggyakrabban fehér arany és platina fémből készül a gyűrű, és a gyémánt a legjellemzőbb választás. Ennek a kiugró szépség és tartósság mellett olyan minőségi és értékállósági okai is vannak, ami más drágakövekre nem jellemző. A gyémánt keménysége hírhedt, de ugyanennyire kiugró a fénye, és más tulajdonságai is. Ezért ennek a drágakőnek az értékállósága is kiugró. Ez pedig szépen illeszkedik egy pár hosszú életen át választott közös életútjához.

Különleges jegygyűrűEgy Különleges jegygyűrű számos vonatkozásában hordozhat egyediséget. Sokszor tér el alapanyagaiban, drágakövében a hagyományostól. Van, hogy a központi ékkő formája szokatlan, és ezzel az egész design megváltozik. Van, hogy a központi drágakő nem gyémánt, hanem zafír, smaragd, rubin, opál, tanzanit, topáz, akvamarin, vagy más kiváló minőségű színes drágakő, melynek színe, formája, csiszolása, önmagában is jelentéssel bírhat. Emellett sokszor alkalmaz Orsi és Dani a Különleges jegygyűrűk tervezése során apró gyémántokat is. Ezzel nem csak, hogy az ékszer az esetleges elvárás szerint gyémánt jegygyűrűvé válik, de viszonylag alacsony költségek mellett, nagyon szépen dekorált, különleges, gazdagabb megjelenésű eljegyzési gyűrűt kapunk. Ezért a Splendornál sok esetben dekorálnak apró briliáns csiszolású gyémánttal ékszereket a tervezők. Különösen, hogy számukkal, vagy a belőlük kirakott formákkal, vonalakkal, újabb jelentést és szimbolikát lehet kölcsönözni az ékszernek.

Orsi és Dani nagyon nagy figyelmet minden Különleges jegygyűrű tervezésére. Mivel nem tömegesen készítenek ékszereket, hanem egyénileg, minden esetben hónapokig foglalkoznak egy-egy eljegyzési gyűrű feladattal, így sokat konzultálnak a megrendelővel, és mély kapcsolat alakul ki közöttük. Igyekeznek egy-egy kapcsolatról olyan információkat megismerni, melyek személyesek és egyéniek, és ezekkel gazdagítani az adott tervet, hogy valóban mély jelentés tartalma legyen a megszülető míves kézimunkával készülő alkotásnak.

Egy ilyen színvonalú Különleges jegygyűrű készítésénél a lelki oldal mellett a tervezők komoly figyelmet fordítanak az ékszer minőségére. Ezért a Splendor – Ékszer olyan nemesfém ötvözetekkel is foglalkozik, melyek hazánkban egyáltalán nem ismertek, és nem szerezhetők be. A velük való munka extra erőfeszítést és költségeket jelent, de a minőség érdekében meghozzák ezt az áldozatot. Ugyanez a helyzet a drágakövek területén is. A gyémántok és a színes drágakövek mindegyike egyedi és megismételhetetlen. A természet kincse, a föld gyümölcse. Az ember megtalálja, felszínre hozza, értő kezek formára metszik, és felületét olyan módon csiszolják meg, mely leginkább kiemeli szépségét, színét, ragyogását, és speciális esetekben ritkaság számba menü képességeit. Orsi és Dani drágakő szakértőként ismerik az ékkövek világát. Szerelmesei a ritka és különleges szépségeknek, és szenvedélyesen gyűjtik a ritka különlegességeket. Nagy örömmel ajánlják a Különleges jegygyűrűkbe a kiváló, de közben valóban ritka, egyedi köveket, melyek meghatározói a különleges eljegyzési gyűrűknek, és más ékszereknek is.

Összességében megállapítható, hogy az ékszerek világán belül az eljegyzési ékszerek külön terület, melyben kiaknázhatatlanul nagyon sok a lehetőség. Megfelelő információkkal felvértezve könnyedén lehet különleges jegygyűrűt tervezni és alkotni személyes igények szerint, melynek formája, kényelme, jelentése, mind teljesen személyre szabhatók.

A kialakult ékszer szinte törvényszerűen személyes kedvenc lesz, és egy fiatal pár életében társként, elkíséri őket minden élményben, nehézségben és boldogságban is. Így válik egyre nagyobb értékűvé egy természetéből fakadóan is történetmesélő eljegyzési ékszer. S így válik alapjává egy fiatal lány első komoly ékszere, egy életen át minden későbbi komoly ékszer (karikagyűrű, gyermekszületési ékszerek, évfordulós ékszerek etalonjává, hogy aztán együtt egy különösen megbecsült ékszer családdá válhassanak.

Kapcsolódó témák

Egyedi gyémánt ékszer | Egyedi karikagyűrű | Egyedi gyöngy ékszer | Egyedi jegygyűrű | Gyémánt eljegyzési gyűrű | Brill eljegyzési gyűrű | Gyémánt ékszer tervezés | Fehérarany karikagyűrű | Minőségi luxusékszer | Különleges jegygyűrű