Minőségi luxusékszer

Orsi és Dani, a Splendor – Ékszer tervezői és alkotói, több mint 20 éve készítenek ékszer különlegességeket. Pályájuk elején egyszerű ötvös munkákkal, ékszerek javítással, átalakításával foglalkoztak, és kisebb készítésekkel fejlesztették tudásukat.

Aztán az első ékszerversenyek kapcsán ráébredtek, hogy sokkal többre is képesek, és megszületett bennük a vágy, hogy még jelentősebb, még különlegesebb ékszerek alkotásával eljussanak olyan tudás béli és igény béli színvonalra, ami az ékszervilágban a legmagasabb szintet jelenti.
Nagyon sokféle drágakő létezik, de a társadalom a gyémántot kezeli a legkiemelkedőbb helyen, így már viszonylag korán sok minőségi luxusékszer tervezés feladatot kaptak. Sok köztük gyémánt köves esküvői ékszer volt, mint eljegyzési gyémánt gyűrűk, karikagyűrűk, jegygyűrűk, de volt köztük szép számmal olyan fülbevaló, medál, karkötő is, ahol a megrendelő ezt a kiugró képességekkel és tulajdonságokkal bíró színtelen ékkövet kérte az ékszer díszének.

A minőségi luxusékszer tervezésre azért lehet ilyen nagy igény, mert a minőségi luxusékszer valóban a leginkább alkalmasak monokróm színharmóniájuk miatt a minden helyzetben való viselésre. Ráadásul kiugró brillanciájuk, azaz sziporkázó ragyogásuk, páratlan keménységük és színes fényük mellett ezek a drágakövek sokkal attraktívabbak, mint más kövek. Értéktartóbb ékszerek is emiatt a többiekhez képest, és ez a tulajdonság illeszkedik a Splendor – Ékszer mottójához: örökölhető érték teremtés.

Minőségi luxusékszerA minőségi luxusékszer tervezésre nagy szükség van világszerte, mert mára még az ilyen kiemelkedő ékszer kategória is csupán pénzteremtő sorozatgyártássá változott, és a piacon kapható ékszerek nem több, mint nemtelen nemesfém tárgyak kövekkel, azaz arany és briliáns csupán. Viszont az emberek természetes igénye az egyediségre törekvés, és pont emiatt a tömeggyártás jelenség miatt még inkább felerősödött az igény az egyedi minőségi luxusékszer tervezésre. A tehetősebbek, és az egyéni vonásokat, személyességet, vagy legalább a formai és funkcióban pontosabban meghatározott igénnyel rendelkező vevők ezért keresik a megoldásokat, a lehetőséget, hogy hol lehet egyedi minőségi luxusékszer rendelni, és sajnos manapság nincs sok lehetőség erre. Még ha vállalkoznak is rá ötvösök, a legtöbbnek nincs meg a hozzá szükséges tervezői vénája, de sokszor a minőségi igénye, vagy a felkészültsége sem.

Orsi és Dani specialistája az egyedi, személyre szóló ékszer különlegességek, személyes vonásokat, egyéni szimbólumokat hordozó, történetmesélő ékszerek készítésének. És így specialistája az egyedi minőségi luxusékszer világának is. Üzletükben nagyon sok gyémánt gyűrű, gyémánt fülbevaló, gyémánt medál, gyémánt karkötő, gyémánt ékszer garnitúra sorakozik. Minden egyes ilyen ékszer egyedi, különlegesen formatervezett darab. Több alkotás közöttük díjnyertes ékszer, mely valamelyik azon 56 nemzetközi trófea birtokosa, melyet eddig a házaspár elnyert világszerte.

A minőségi luxusékszer tervezés a Splendor – Ékszernél napi rutin. Folyamatosan érkeznek megkeresések a különleges, nem mindennapi ékszer kollekciók elkészítésére. Az így kialakuló ékszerek viszont sok esetben kiemelkedő megbecsülésnek örvendenek a tulajdonosuk és a család számára, hiszen különleges formatervezésű, személyiséget leíró, történetmesélő, kedvenc ékszer lesz belőlük, és így gyakran lesznek egy gyémánt köves ékszercsalád, egy briliáns ékszer garnitúra első tagja, majd szépen sorban kiegészül, és különösen nagy megbecsülésnek örvendhetnek, akár generációkon keresztül. Így lesz az minőségi luxusékszer tervezésből hosszútávú érték teremtés.

Orsi és Dani a kezdetektől figyel arra, hogy minőségi luxusékszereket készítsen. Az arany, platina ékszerek kialakításánál is nagyon precízen, sokszor mikroszkóp alatt dolgozzák ki az ékszerek felületét olyan gondossággal, ami már túlzásnak tűnhet az ékszeriparban szokványos színvonalhoz képest. De nem csak az ötvös munkában kiemelkedő a minőség a Splendor – Ékszerben. Az ilyen egyedi minőségi luxusékszer ékszer tervezés és készítés minden esetében olyan kimagasló minőségű gyémántokat alkalmaznak, mely méltó az ékszer kiválóságához.

A nagyobb drágaköveknél jelentős az ár béli szórás. Minden apró minőségi kategória (a 4c szerint a szín, a tisztaság, a csiszolás formája és tökéletessége és a karát tömeg) számít, de mindenképpen olyan ékkövek kerülnek kiválasztásra, melyek a minőségi kategóriában, a piaci átlag feletti színvonalon mozognak. Orsi és Dani különösen figyel, hogy kivételesen magas minőségű követ találjon, ha a minőségi luxusékszer tervezés és készítés nem egy vevő igénye szerint, hanem saját elképzeléseik megvalósításáról szól. A nagyobb gyémántok esetében ez nem is olyan egyszerű. Hiszen ezek a drágakövek nem gyárban készülnek futószalagon, hanem minden darab a természet gyümölcse, egyéni, nem megismételhető darab. A drágakő csiszoló értő kezével és mesterségbeli tudásával a nyers gyémánt kristályból olyan tündöklő drágakövet formáz, mely utána elragadó szépségével az ékszer központi díszévé válik. De nagyon nehéz formájában, arányaiban, tisztaságában, színében, méreteiben, stb. olyan tökéletes kőre lelni, mely egy minőségi luxusékszer tervezés során kialakult ékszerbe pontosan passzol, és tökéletesen illeszkedik minden szempontból.

Ennél egyszerűbb a helyzet a kis gyémántok alkalmazásánál. Orsi és Dani igen gyakran használ apró gyémántokból kirakott sorokat és felületeket a minőségi luxusékszer tervezés során. Az ilyen 1mm körüli apróságok nem kerülnek sokba, olcsó gyémántnak számítanak annak ellenére, hogy minőségükben az elérhető, és már csupán csak műszerekkel kimutatható legmagasabb minőséget képviselik. Sok esetben D, IF, EX/EX minőségű gyémántokról van szó, melyek hihetetlenül kivételes minőségi szintnek számítanak. De mivel a Splendor – Ékszer minőségi ékszereket készít, és nem nagy számban, az ár különbség nem kiugró, így Orsi és Dani fontosnak tartja, hogy a lehető legmagasabb szinttel dolgozzanak. Ez jelzi munkájukhoz való hozzáállásukat, és a kezeik közül kikerülő alkotásaik színvonalát még azok számára is, akik nem értenek az ékszerek világához.

A minőségi luxusékszer tervezés tehát manapság különösen nagy hiány a tömeggyártás korában, amire a Splendor – Ékszer világszínvonalon is kiemelkedő színvonalú választ ad. Ez a tevékenység több, mint 20 éve hoz számukra sorozatosan elismerést, 56 nemzetközi díjat, és egyre szélesebb körű nemzetközi ismertséget. Orsi és Dani nem csupán pénzért, fejlődésért, elismerésért, vagy az alkotás öröméért dolgozik ilyen lelkesen és elhivatottan. Víziójuk szerint történelmi jelentőségű ékszerházat szeretnének felépíteni. Olyan brandet, melyet aztán nemzedékek visznek tovább, és alkotásaik történelmi korokon átívelő módon nyernek elismertséget és megbecsülést.

Kapcsolódó témák

Egyedi gyémánt ékszer | Egyedi karikagyűrű | Egyedi gyöngy ékszer | Egyedi jegygyűrű | Gyémánt eljegyzési gyűrű | Brill eljegyzési gyűrű | Gyémánt ékszer tervezés | Fehérarany karikagyűrű | Minőségi luxusékszer | Különleges jegygyűrű